RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Топ-5 причин, чому не вдається схуднути навіть із правильним харчуванням

Чому не виходить схуднути – актуальне питання для багатьох. Намагаючись позбутися зайвих кілограмів люди часто припускаються помилок, які не дають досягти бажаної цифри на вагах. Дієтолог Вікторія Губанова пояснила в Instagram, чому небажані сантиметри не зникають навіть при умові дотримання правильного харчування.

Фото: instagram.com/viktoria_radostnaya

Топ-5 причин, чому не вдається схуднути:

1. Ви не звертаєте увагу на під'їдання, по-вашому, ви начебто нічого маштабного і не їсте, але там схопила-там спробувала-3 рази на добу кава з молоком, і ваша вага буде стояти або навпаки рости.

2. Ваше "правильне харчування" зовсім "неправильне". Ви дозволяєте собі багато їжі, ви неправильно готуєте страви, додаєте соуси і т.д, загалом не дотримуєтесь основ складання своєї тарілки і чекаєте чудо.

Читайте також: лікар назвала 5 поширених причин чому не виходить схуднути

3. Ви МАЛО їсте. Так-так, дивно але факт. Якщо ви майже голодом себе морите, а вага вага не йде - обов'язково розширюємо раціон і додаємо їжу! Ваш організм в стані стресу (голод для нього то стрес), навпаки буде запасати жир, а далі війде в режим "метаболічної адаптації", ви майже не їстимете, а вага ростиме. Схуднення неможна починати з голоду і чим більша ваша вага тим більше ви повинні їсти!

4. Некоректне використання гормональних препаратів. Кок/гормони щитовидної залози, засоби екстреної контрацепції.

5. Достатня кількість води, активність, режим - то все добре, але якщо ви правильно харчуєтесь і не робите помилки описані вище, то навіть при відсутності цих моментів вага буде знижуватись, можливо не так стрімко, але буде.

Фахівець наголошує, що потрібно перестати боятися їжі та залежати від цифри на вагах. Схуднення має бути комфортним, настільки комфортним, що для вас це буде не двотижнева каторга, а правила на все життя.

Фото: Getty Images

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я