RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Чому вага скинута повертається після дієт і як цього уникнути: поради лікаря

Багатьом дівчатам напевно знайома проблема повернення скинутих кілограмів після дієти для схуднення. Лікар-ендокринолог Юлія Кривов'яз пояснила, чому зайва вага повертається і як уникнути повторного набору маси тіла.

"80% людей, які втратили вагу, можуть набрати її протягом наступного року після схуднення. 85% протягом наступних 2-х років. Саме цим завершуються жорсткі дієти, що дозволяють скинути вагу на 20-30 кг за 1-2 місяці" , - розповіла лікарка у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/doctor_kryvoviaz

Чому так відбувається?

  • На жорстких дієтах неодмінно будуть зриви. Чим жорсткіші обмеження, тим швидше це станеться.
  • Виключення з раціону корисних жирів, повільних вуглеводів, наприклад, харчування однотипними продуктами призведе до підвищення апетиту, постійного голоду, зриву, переїдання, картання себе за це. А після того буде нова дієта з примушуванням себе голодувати і початком нового кола схуднення. Знайомо?
  • Картання себе за неспроможність схуднути, незадоволення собою може вести до пригнічення настрою, втрати інтересу до життя. Це може вести до заїдання стресу.

Фото: pixabay.com

"Я хочу, щоб ви розуміли, що схуднення це не однократна короткотривала акція! До надлишкової ваги/ожиріння призвів багаторічний спосіб життя!, - підкреслює фахівець. - Помилковою є думка, що раціональне харчування і спорт це тимчасова проблема, а після схуднення можна повернутись до звичного роками способу життя! Це шлях в нікуди".

Що робити, щоб скинута вага не поверталася?

1. Потрібно адаптувати нові звички харчування у довгостроковій перспективі. Потрібно вчитися здоровому сну, раціональному харчуванню, фізичній активності.

2. Худнути треба такими темпами, як комфортно вашому організму! І не порівнювати себе з подружкою, що худне!

3. Перестаньте шукати короткий і швидкий шлях схуднення. -20 кг на місяць - це не про здорове схуднення!

4. Їжа має бути різноманітною та смачною. Ніхто не говорить, що під час схуднення потрібно їсти парове та не солоне.

5. Фізична активність є обов'язковою.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я