RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Ефективності жодної: офтальмолог розкритикувала народні методи покращення зору

У ХХІ столітті багато людей досі довіряють народній медицині, і далеко не завжди вона виявляється нешкідливою. Офтальмолог Тетяна Баран, яка раніше розвінчала міф про гімнастику для очей, розповіла про неефективні та небезпечні методи лікування зору.

Фото: Unsplash.com

"Найчастіше народні методи лікування, гомеопатичні препарати можна зустріти в газетах, які безкоштовно ставлять у поштові скриньки. Такий екземпляр і мені потрапляв до рук. Перше, що впадає у вічі - чудодійні краплі, які допомагають від усіх хвороб очей, - написала лікар в Instagram.- Насправді ефективності від них ніякої, ще й небезпечні: у той час, коли від глаукоми потрібні краплі або операція, людина просто безповоротно втрачатиме зір, використовуючи псевдоліки".

Читайте на тему: Чи псують окуляри зір? Лікар розвінчала популярний міф.

Серед інших популярних, але не корисних народних рецептів для лікування хвороб очей - закопування розбавленого меду, алое, трав'яних зборів, чистотілу, варених яєць, соку цибулі настоянки прополісу.

Фото: Unsplash.com

Лікування катаракти також пов'язане із великою кількістю міфів. Наприклад, багато пацієнтів чули, що позбутися її допомагає вживання перекису водню.

"Це ще можна пробачити людям без медичної освіти, які просто не розуміють, як розвивається хвороба. Але медичному персоналу таке просто неприпустимо, - зазначила офтальмолог. - При катаракті, як сказав один дуже популярний лікар, п'явки зменшують кровопостачання кришталика і таким чином катаракта не прогресує. Але напевно "офтальмолог" забув, що кришталик не має судин, які його живлять. Ще в моїй практиці був пацієнт, якому офтальмолог рекомендував використовувати сирий білок яйця для лікування опіку очей".

Свою публікацію фахівець завершила порадою для всіх пацієнтів: "Думайте критично та зважено обирайте собі лікаря".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я