RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чому з’являється целюліт і як зменшити його прояви: поради лікаря

Целюліт – доволі поширена проблема шкіри, яка характеризується появою на поверхні шкіри характерних "горбиків і ямок" або ж, як кажуть у народі, "апельсинової шкірки". Частіше за все з нею зіштовхуються жінки, однак інколи целюліт виникає й у чоловіків – через різний розподіл жиру, сполучної тканини і м’язів. Про те, чи є зв'язок між появою целюліту та шлунково-кишковим трактом та як зменшити його прояви, розповіла лікар-гастроентеролог Євгенія Белінська.

Євгенія БелінськаФото: instagram.com/dr.belinska

"Час від часу отримую від представниць прекрасної статі на консультації запит: "полікувати шлунково-кишковий тракт, щоб зник целлюліт". Мотивують це тим, що читали про тісний зв‘язок целлюліту з хронічними захворюваннями жовчного міхура і/або підшлункової залози. І чомусь відповідь, що ШКТ пролікуємо, але від цього целлюліт не мине, деяких розчаровує.." - пише ескпертка на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Чому вага скинута повертається після дієт і як цього уникнути: поради лікаря.

Фахівець пояснює, що целлюліт - це особливість зовнішнього вигляду шкіри, яка обумовлена змінами у підшкірно-жировій клітковині. Це косметична проблема, ризик виникнення якої напряму корелює зі:

  • статтю (в основному проблему мають жінки - це пов‘язано з більшою кількістю адипоцитів на сідницях та дією естрогенів, а також вагітність підвищує вірогідність появи целлюліту).
  • Віком (чим старшими ми стаємо, тим більший ризик появи проблеми).
  • Спадковістю.
  • Особливостями харчування та способом життя.

За словами лікарки, причини виникнення можуть різнитись у кожної жінки. Прибрати проблему повністю можна лише хірургічним шляхом (ліпосакція), однак не назавжди.

Фото: Getty Images

Що сприятиме зменшенню проявів целлюліту?

Збалансоване харчування:

  • уникайте надмірного вживання вуглеводів та солі
  • обов’язково включайте в раціон "корисні" жири (авокадо, морську рибу, кунжут, горіхи, рослинні олії, яйця тощо)
  • слідкуйте за водним балансом

Фізична активність.

Массаж та косметичні процедури.

"Компенсація патології ШКТ допоможе покращити всмоктування вітамінів, мікроелементів, білків, жирів та вуглеводів, що однозначно, покращить стан шкіри і здров‘я, - наголошує експертка. - Але цього недостатньо, щоб забути про целлюліт назавжди".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я