RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Здоров'я

Новини

27 березня

26 березня

25 березня

23 березня

22 березня

21 березня

20 березня

19 березня

18 березня

16 березня

15 березня

14 березня

Всі новини

Як користуватися кондиціонером, якщо в домі дитина: поради дитячого лікаря

Розпочався сезон спеки, а значить і сезон роботи кондиціонерів. Однак існує поширена думка, що неправильне використання техніки може призвести до небажаних наслідків: стати причиною застуди, запалення легенів і алергії. Лікар-педіатр Ірина Платонова розповіла, чи так це насправді та чи слід використовувати кондиционер у приміщенні, де є діти.

"Дітям можна перебувати у приміщенні, де працює кондиціонер. Можна навіть спати в кімнаті з ввімкнутим кондиціонером. Холодне повітря не спричиняє розвиток захворювань. Щоб захворіти на вірусне чи бактеріальне захворювання, потрібно вдихнути вірус чи бактерію, чи проконтактувати з ними, якщо ця інфекція передається контактно-побутовим шляхом", - пояснює фахівець у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/dr_iryna_

Яких правил варто дотримуватися для безпечного користування кондиціонером?

  • Вчасно змінювати фільтри в кондиціонері. Є така бактерія Legionella - вона дуже любить "вологі" середовища: системи кондиціонування, зволожувачі повітря, оприскувачі. Вчасно не змінений фільтр, не почищений кондиціонер може стати джерелом розмноження легіонелли, і як наслідок може виникнути пневмонія. Щоб цього не трапилося, потрібно слідкувати за технічним за гігієнічними обслуговуванням кондиціонера.
  • Потік повітря має бути спрямований догори, а не вниз.
  • Не потрібно довго перебувати під прямим потоком повітря, оскільки це може спричинити запалення м'язів - міозит.
  • Для уникнення різкого перепаду температур різниця між іншими кімнатами в будинку має бути не більше 5 градусів Цельсія.
  • Декілька разів на день слід провітрювати приміщення, де ввімкнутий кондиціонер, робити вологе прибирання. Особливо це стосується офісів - має бути циркуляція повітря.
  • Кондиціонер - чудовий винахід сучасності, і потрібно ним вміло користуватися. При правильному користуванні загрози захворювання він не несе.

Дізнайтесь, як у спеку захиститися від перегріву та теплового удару.

Також лікар-педіатр розповів про те, що діти можуть хворіти кожні 2-3 тижні, не треба їх надто "утеплювати".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я