RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Це не міф: лікар пояснив, чому чоловікам не варто носити тугі джинси

Багато хто чув, що тугі джинси та спідня білизна можуть нашкодити чоловічому здоров'ю, але продовжує у цьому сумніватися. Уролог та онкохірург Сергій Бойко підтверджує, що це не міф. Лікар пояснив Центру громадського здоров'я, у чому прихована небезпека такого одягу.

За словами фахівця, до нього часто звертаються молоді чоловіки зі скаргами на біль у яєчках. Під час консультації з'ясовується, що вони носять неправильно підібрані джинси та нижню білизну.

Читайте також: Може бути першим симптомом: лікар назвала несподівану причину зниження потенції у чоловіків.

Фото: unsplash.com

"Якщо джинси тугі, ще й з грубими швами, то такі шви торкаються, яєчок, і через таке механічне натискання або тертя виникає больовий слід, - пояснює лікар. - Неправильно підібрана білизна може так само негативно впливати, тугі плавки, наприклад".

Сергій Бойко розповів, що яєчка повинні вільно розміщуватися в калитці, а якщо вони сильно зафіксовані трусами або вузькими джинсами, порушується температурний режим і відбувається механічне подразнення. "В результаті може виникнути набряково-запальний процес", – попередив уролог.

Таким чином, чоловікам краще вибирати джинси, штани та білизну більш вільного крою, щоб не збільшувати ризик запальних захворювань.

Раніше дієтолог назвав продукти, які підвищують рівень тестостерону.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я