RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Може бути першим симптомом: лікар назвала несподівану причину зниження потенції у чоловіків

Цукровий діабет 2-го типу – порушення обміну речовин, яке може мати різні прояви та безліч серйозних наслідків. Ендокринолог Юлія Кривов'яз розповіла, що неочевидним симптомом цього захворювання у чоловіків можуть бути проблеми з потенцією.

"Статеві розлади у чоловіків можуть виникати до появи симптомів цукрового діабету 2 типу і бути першим клінічним проявом", - попередила лікар у своєму Instagram.

Серед таких розладів – зниження імпульсивності, гостроти та інтенсивності статевого потягу, ослаблення ерекції, притуплення оргазму. Також у чоловіків із цукровим діабетом збільшується частота запальних процесів статевих органів, включаючи хронічний простатит, баланопостит, хронічний пієлонефрит.

Фото: stocksnap.io

"Чим раніше діагностовано діабет, тим менше ускладнень розвивається. Щоб запобігти проблемам з потенцією, якщо діагноз уже поставлений, потрібно регулярно контролювати рівень глюкози в крові, не допускати набору зайвої ваги, раціонально харчуватися, займатися фізичними вправами, - пише ендокринолог. - Якщо є зайва вага, її зниження сприятиме підвищенню тестостерону. Варто відмовитися від алкоголю та куріння, контролювати артеріальний тиск, отримати спеціалізовану допомогу андролога, уролога".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я