RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Здоров'я

Три ознаки підвищеного холестерину, на які часто не звертають уваги

Високий рівень холестерину в крові сприяє появі атеросклеротичних бляшок та, як наслідок, розвитку гіпертонічної хвороби (високого артеріального тиску). Звичайний аналіз крові не відстежує цей показник, тому люди часто не підозрюють, що мають проблеми з холестерином.

Британський кардіологічний фонд (BHF), який займається дослідженнями хвороб серця та судин у Сполученому Королівстві, назвав три зовнішні ознаки, які можуть вказувати на високий холестерин. Слід звернути увагу на свої суглоби пальців, коліна, кісточки та очі.

  1. Ксантоми сухожиль - жовтуваті пухлиноподібні утворення, які можуть з'явитися на суглобах рук, колінах або ахілловому сухожиллі ззаду кісточки.
  2. Ксантелазми – маленькі жовті грудочки холестерину біля внутрішнього куточка ока.
  3. Роговична дуга - це бліде кільце навколо райдужної оболонки - кольорової частини ока.

Фото: bhf.org.uk

Рівень холестерину можна перевірити за допомогою простого аналізу крові, який називають "ліпідним профілем". Він визначає рівень "хорошого" холестерину (ЛПВЩ), "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і тригліцеридів.

Читайте також: Лікар назвала топ-3 показники, які впливають на ризик інсульту.

Як знизити рівень холестерину в крові

Пацієнтам, у яких підвищений поганий холестерин (ліпопротеїни низької щільності), часто призначають ліки, відомі як статини. Також можна скоригувати свій спосіб життя: збільшити фізичну активність, скоротити споживання алкоголю та кинути палити, перейти на здорову їжу та рецепти, які корисні для вашого серця.

Раніше експерти пояснили, чи потрібно чистити організм від шлаків і токсинів.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я