RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Не завжди потрібні таблетки: невролог розповів, як лікувати головний біль

Головний біль напруги вважається найпоширенішим типом головного болю. Виникає він через розумове, емоційне або фізичне перенапруження і стрес. Другий фактор – напруження м'язів шиї, що призводить до "розтягування" скальпу. Невролог Ростислав Яцинин розповів YouTube-проекту "Потрібна розмова" про те, як полегшити головний біль та чому іноді слід робити це без таблеток.

Фото: Getty Images

"Біль напруги частіше починається у другій половині дня, триває кілька годин, охоплює потилицю, скроні, лоб, має тиснучий характер. Він ніколи не призводить до блювання або нудоти, - пояснив лікар. - Він більше дратує людину, ніж заважає її повсякденній діяльності".

Читайте також: Як зняти головний біль напруги: поради лікаря та корисні вправи.

Якщо біль повторюється, людина може захопитися знеболюючими препаратами (у тому числі й такими простими, як ібупрофен або парацетамол). За словами невролога, така поведінка може спровокувати нову проблему.

"Існує біль голови, пов'язаний зі зловживанням знеболюючими препаратами. Це хронічний тип головного болю, який виникає, якщо людина приймає медикаменти більше ніж 15 днів на місяць", - попередив Яцинин.

Саме тому в деяких випадках замість таблеток краще звернутися до інших методів боротьби з головним болем.

"Розслаблюючі ванни та масаж точок - теж свого роду лікування. Не весь біль потрібно лікувати медикаментозно. Є багато технік, які допомагають якщо не повністю закрити питання болю, то хоча б зменшити його на кілька відсотків, - каже лікар. - Якщо мова про біль напруженого типу, це масаж шиї, лікувальна фізкультура, розслаблюючі ванни, методи релаксації, пасивно-активне розтягнення м'язів. При хронічному головному болі може назначатися психотерапія".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я