RU  UA

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Фізичний терапевт показав просту та доступну вправу для попереку: відео

При малорухливому способі життя поперек - найвразливіше місце. Щоб "розблокувати" поперековий відділ хребта та зберегти його здоров'я, важливо регулярно виконувати зарядку. Лікар-фізіотерапевт Данило Якубовський показав просту та доступну вправу для покращення стану попереку, яку можна робити у "польових" або "офісних" умовах.

Фото: pixabay.com

Для виконання цієї вправи вам знадобиться стілець, тумба або сходинка.

Праву ногу поставте на гору, ліву руку заведіть за коліно і максимально розверніться. Ви відчуєте розтяг м'язів поперекового відділу по лінії ребер.

Повторіть вправу 10-15 разів із фіксацією в кінцевому положенні на 2-3 секунди.

Потім поміняйте ногу та зробіть розвороти тулуба в інший бік.

Лікар наголошує, що якщо ви все зробили правильно, то вам одразу стане легше. А якщо під час вправи ви почуєте хрускіт в хребті - не лякайтеся, там нічого не ламається і не вправляється.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: вправи