RU  UA

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Лікар показав просту та корисну вправу для відновлення рухливості коліна: відео

Після будь-якого хірургічного втручання на коліні важливо повернути нормальну рухливість та колишні рухові можливості. Залежно від складності операції, фізична реабілітація у кожної людини проходить індивідуально і містить свій комплекс лікувальних процедур. Лікар-фізіотерапевт Данило Якубовський показав просту та корисну вправу, яка підійде практично всім.

Фото: Getty Images

"Для колін, кульшових, для відновлення сили після операції або внаслідок довгої імобілізації. Для відновлення рухливості колін", - пояснив експерт на своїй сторінці в Instagram.

Лікар-фізіотерапевт Данило Якубовський Фото: instagram.com/yakubovsky_pt

Для виконання вправи вам знадобиться тільки килимок для фітнесу або пілатесу.

Прийміть зручне положення сидячи, руки розведіть по бокам та обіпріться долонями об підлогу. Підніміть праву п'яту до рівня пальців лівої ноги, на видиху підтягніть ногу до себе, на вдиху - поверніть у вихідне положення.

Робіть не поспішаючи, відчуйте напругу передньої поверхні стегна.

Виконуйте цю вправу на відновлення рухливості коліна 10-15 разів два-три підходи. І пам'ятайте, що вправи приносять свої "плоди", якщо робити їх на регулярній основі.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Данило Фізичний терапевт Дніпро (@yakubovsky_pt)

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я