RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.30
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

В Європі науковці розшукують COVID-термінаторів – можуть допомогти у лікуванні хвороби

Команда іспанських дослідників хочуть знайти якнайбільше COVID-термінаторів, які ще жодного разу не заразилися коронавірусом за весь час пандемії. Науковці мають надію, що дослідження "надстійкості" цих людей допоможе надалі просунутися у розробці ефективних методів лікування від коронавірусу.

Про це повідомляє Еxpress.

Всесвітня організація охорони здоров'я підрахувала, що понад 267 мільйонів людей у світі заразилися цим вірусом з кінця 2019 року, і ще понад 5,2 мільйони – померли. Однак є ті, хто ще жодного разу не був заражений COVID-19. Саме таких людей віком від 18 років дослідники з Інституту біомедичних досліджень Bellvitge (IDIBELL) шукають для вивчення.

Для участі у дослідженні добровольці повинні отримати негативний результат на антитіла IgM або IgG та записатися на дослідження на сайті консорціуму CovidHGE (Covid Human Genetic Effort), в рамках якого проводиться вивчення. Перші результати науковці хочуть опублікувати вже за 6-8 місяців. Поки що таких добровольців лише близько 50.

Дослідниця з IDIBEL Аврора Пуйоль розповіла, що науковці хочуть знати, чи беруть участь конкретні зміни у ДНК добровольців у злитті та проникненні вірусу у клітини людини.

"Виявлення змін у ДНК у генах, які сприяють проникненню вірусу у клітини або на перших етапах розмноження (реплікації) вірусу, дозволить нам розробити специфічні фармакологічні або інші методи лікування, які виконують ту саму функцію, тобто закрити двері до наших клітин вірусному загарбнику", - сказала вона.

Пуйоль пояснила, що подібна генетична мутація, присутня ймовірно з народження, може запобігти проникненню коронавірусу в клітини людини.

"Ми шукаємо мутації у ДНК, генетичному коді, який є у людей від народження, які роблять клітини цих людей непереборними перешкодами SARS-COV-2", - додала вона.

Тим часом, 12 грудня, у Києві відбулася чергова акція "антивакцинаторів" під назвою "Захистимо право на життя". "Апостроф" вів пряму трансляцію з місця події.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я