Варикоз дуже помолодів: лікар пояснив, чому виникає розширення вен

Варикоз проявляється нерівномірним розширенням вен, збільшенням їх довжини та зміною форми, а також стонченням венозної стінки і утворенням у ній патологічних вузлів. Ця хвороба є доволі небезпечною, тому важливо вчасно звернутися за допомогою до фахівців у разі виявлення її симптомів. Детальніше про це для YouTube-каналу "Прикарпатська інформаційна корпорація" розповів хірірг-флеболог Василь Палчей.

Читайте також: Чи шкідливо сидіти зі схрещеними ногами: правда і міфи про популярну позу.

Фото: Getty Images

Симптоми, які вказують на варикозне розширення вен:

  • втома
  • набряки
  • слабкість
  • біль в ногах
  • зміна кольору шкіри
  • візуальне збільшення вен.

Перераховані вище ознаки можуть вказувати на те, що людині потрібно звернутися за допомогою до фахівця.

"Зараз варикоз дуже помолодів. Кожна друга людина має варикоз в певній стадії: в когось це може бути перша стадія, в когось – шоста, - пояснює експерт. - Якщо людина має спадкову схильність до варикозу, а також веде певний стиль життя, може початися варикоз, який буде прогресувати. Малорухливий спосіб життя, сидяча, стояча робота, сильні фізичні навантаження - всі ці речі провокують утворення варикозу".

Читайте на тему: Як зберегти судини здоровими у будь-якому віці: фахівці поділились порадами.

За словами спеціаліста, найнебезпечнішим ускладненням варикозу є тромбоз.

"Вени розширені, кров застоюється, вона циркулює на одному і тому самому місці, і з'являється ризик для того, що в тому місці можуть утворюватися тромби. Коли такі речі стаються, вони становлять небезпеку для життя. Якщо тромб розповсюджується і відривається, він летить до легень, перекриває судини, і часто бувають летальні наслідки", -застерігає лікар.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я