RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Взимку сохне і тріскається шкіра рук: дерматолог порадив, як за нею доглядати

Взимку наша шкіра страждає від агресивного впливу низьких температур на вулиці та сухого повітря у приміщеннях, що опалюються. Все це призводить до швидкого зневоднення шкіри: вона стає сухою, лущиться, червоніє, покривається болючими тріщинками.

Британський дерматолог Джеффрі Собелл розповів ресурсу Skincare physicians, як уникнути сухості рук у холодну пору року.

Читайте також: Чому від стресу псується стан шкіри, з'являються акне та інші хвороби.

Фото: Getty Images

Використовуйте м'яке мило

Звичайне туалетне мило позбавляє шкіру захисного шару себуму (шкірного сала), через що вона швидше втрачає вологу. Лікар радить підшукати м'яке мило без запаху або зволожуючий засіб для очищення шкіри.

Не мийте руки у гарячій воді

Так само, як і агресивне мило, гаряча вода змиває себум зі шкіри, підвищуючи ризик її пересихання. Натомість використовуйте теплу воду для миття рук.

Зволожуйте шкіру одразу після миття рук

Не чекайте поки сухість шкіри після миття рук почне приносити вам дискомфорт. Поки шкіра волога, нанесіть на неї зволожуючий крем, який утримає воду. Легкі креми або лосьйони для рук більш практичні та комфортні для використання протягом дня. Вони не залишають жирної плівки і не заважають займатися повсякденними справами. На ніч можна користуватися жирним кремом або маззю з вазеліном.

Читайте також: Як довго потрібно користуватися кремом, щоб зрозуміти, чи дійсно він покращує шкіру.

Носіть рукавички

Шкіра рук взимку має бути в теплі, тому захищайте її за допомогою рукавичок. Носіння рукавичок на вулиці утримає шар вологого повітря біля вашої шкіри, і вона повільніше втрачатиме вологу.

Якщо ці поради не допомагають, а шкіра рук продовжує тріскатись, боліти або кровоточити, слід проконсультуватися у фахівця-дерматолога.

Дізнайтеся також, як часто експерти радять купатися в душі.

Цікаві новини для вас:

Можуть провокувати рак: вчені попередили про небезпеку УФ-ламп для манікюру.

Як доглядати за губами, щоб не пересихали і не тріскалися: топ-5 порад.

Лікарка розповіла, які хвороби можуть проявитися висипаннями на шкірі.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я