RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Що робити при укусах комах: правила першої допомоги від МОЗ

Літні дні - ідеальний час для відпочинку на природі. Але у такий період не варто забувати про загальні правила безпеки, оскільки є ризик укусів як змій, так і різноманітних комах. Якого алгоритму дій треба дотримуватися у випадку укусу комах, розповіли експерти із Міністерства охорони здоров'я України. Відповідна публікація з'явилася у Telegram-каналі відомства.

Читайте також: Як зрозуміти, яка комаха вкусила: лікар показала приклади на фото.

Фото: Getty Images

"Укуси більшості комах не несуть небезпеки, а просто викликають свербіж і набряк, які зазвичай зникають протягом кількох днів", - пояснюють фахівці. Проте все ж не варто нехтувати простими рекомендаціями, які можуть покращити самопочуття після укусу.

Що робити, якщо вкусила комаха?

  • Експерти в першу чергу рекомендують промити область укусу водою і прикласти холодний компрес.
  • У разі, якщо місце укусу набрякло та є сильний біль, варто прийняти знеболювальні та антигістамінні препарати.
  • Якщо в місці укусу залишилося жало, його потрібно видалити ковзаючим рухом - таким чином, щоб не тягнути за нього. Для цього не слід використовувати пінцет, оскільки під час цього можна видалити із жала отруту, що призведе до серйозніших небажаних наслідків.

Читайте на тему: Як зменшити набряк, біль і зуд після укусу мошки: поради лікаря.

У випадку появи таких симптомів, як проблеми з диханням, набряк губ, обличчя, повік або горла, запаморочення, непритомність, слабкий і прискорений пульс, висип, нудота, блювання або діарея, спеціалісти радять звернутися за допомогою до лікаря.

Фото: t.me/mozofficial

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я