RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зневоднення і тепловий удар: чому небезпечно пити холодне пиво під час спеки

Пиво - популярний алкогольний напій, який може викликати залежність. Тому вживати його потрібно з обережністю, особливо, коли йдеться про літній сезон. Спеціалісти із Центру громадського здоров'я МОЗ України розповіли, до яких наслідків може призвести вживання спиртного у період літньої спеки. Відповідна публікація з'явилася на сайті відомства.

Фото: unsplash.com

Чому не варто пити холодне пиво у період спеки

Це може призвести до:

  • швидкого сонячного опіку. Згідно з дослідженнями німецьких фахівців, після випитих трьох доз алкогольних напоїв кількість ультрафіолетового світла, необхідного для опіку шкіри, значно зменшується. В учасників дослідження був виявлений низький рівень каротиноїдів після вживання алкоголю, з чим можна пов’язати прискорення сонячного опіку, адже цей показник робить шкіру більш чутливою до впливу сонця.
  • Раку шкіри. Вплив ультрафіолетового випромінювання сонця - основний фактор ризику меланоми, а вживання спиртних напоїв збільшує цей ризик. За даними досліджень, люди, які вживають алкоголь у помірних та високих дозах, мають на 20 відсотків вищий ризик розвитку хвороби у порівнянні з тими, хто не вживає взагалі чи п’є лише іноді.

Читайте на тему: Які напої варто пити у спекотну погоду, а від яких краще відмовитися.

  • Зневоднення і теплового удару. Сонце змушує тіло пітніти, щоб залишатися прохолодним. Тому у спеку обов'язково потрібно заповнювати дефіцит води в організмі, оскільки тривале зневоднення може призвести до теплового удару, теплових судом та теплового виснаження. Алкоголь діє на шкіру як судинорозширювальний засіб та впливає на здатність тіла до терморегуляції.
  • Утоплення. Алкоголь - депресант, що знижує координацію і швидкість обробки інформації мозком. У надзвичайних ситуаціях, коли час реагування має вирішальне значення, це може бути дуже небезпечно. Тому не варто пити алкоголь під час купання у водоймах.

"Варто пам’ятати, що перебування на сонці під час спеки, можуть посилити наслідки вживання алкоголю. Вживання алкоголю може негативно вплинути на ваші фізичні й розумові здібності - порушити рівновагу, координацію та розсудливість", - резюмують фахівці.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я