RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Справжнє диво: лікарі розповіли неймовірну історію дівчини, яка пережила ракетну атаку в Умані

28 квітня Росія завдала ракетного удару по багатоповерхівці в Умані. Внаслідок цієї терористичної атаки загинуло 23 особи, серед яких – шестеро дітей. Десятки людей зазнали поранень, і серед тих, кого дивом вдалося врятувати - 25-річна Ірина. Її історією МОЗ України поділилося на своїй офіційній сторінці в Telegram.

Фото: https://t.me/mozofficial

За словами лікарів, уламок довжиною 1 см пройшов через всю ліву півкулю мозку дівчини і зупинився в потиличній частині. Незважаючи на це, Ірина не лише вижила, але також може говорити та рухатися.

За словами мами Ірини, у день атаки вони спали у своїй квартирі. Тривогу сім'я не чула, а коли жінка прокинулася від вибуху і поспішила покликати доньку на вулицю, та відповіла, що не відчуває правої ноги і руки. Тоді мама Іри побачила велику кількість крові на її подушці.

Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Читайте також: Вперше в Україні: пораненому військовому зробили унікальну операцію з протезування.

Уманчанку, що постраждала від вибуху, лікарі "швидкої" госпіталізували з пораненням головного мозку. Її перевезли до Києва, де у 17 лікарні лікарі ще з часів Майдану лікують пацієнтів із тяжкими травмами голови.

Обстеження показало у лівій півкулі мозку Ірини сантиметровий уламок. Він зупинився в потиличній частині голови за лічені міліметри від венозної судини, пошкодження якої спричинило б неминучу смерть.

Фото: https://t.me/mozofficial

Іру прооперували нейрохірурги, які вважають її порятунок справжнім дивом. Те, що після поранення вона залишилася притомною і продовжувала говорити, вразило фахівців ще більше. Уламок із мозку дівчини видаляли за допомогою спеціального магніту. Подібним чином рятують людей із вогнепальними пораненнями.

Зараз Ірина перебуває у стабільному стані та одужує у лікарні. Вона вже планує повернення до навчання в університеті та нормального життя. Хоча права частина її тіла досі погано слухається, лікарі вважають, що згодом дівчина відновиться.

Раніше українські лікарі привітали з першим днем народження хлопчика, за життя якого боролися цілих 11 місяців. Малюк народився під обстрілами у Чернігові.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я