RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Кардіолог розповіла, як відключення світла можуть впливати на тиск

Знижений артеріальний тиск може мати безліч причин, але про одну несподівану розповіла кардіолог Наталія Іванюк. В Instgaram лікар пояснила, як на тиск впливають зміни режиму дня, пов'язані з відключеннями світла.

"Наш артеріальний тиск коливається протягом дня і може знижуватися на тлі різних факторів, особливо стресу. І це фізіологічно нормально: таким чином тиск реагує на зовнішні чинники, - пише Іванюк. - Розглянемо актуальний приклад: рано ввечері вимикають світло, ви не можете активно і продуктивно провести вечір, лягайте спати раніше, ніж зазвичай. Спіте теж більше, ніж колись. Відсоток фізичної активності за добу знижується, а пасивно проведеного часу зростає. Організм може відповісти гіпотонією з незвички".

Фото: instagram.com/dr.ivaniuk/

Читайте по темі: Пити або не пити: кардіолог розповіла про користь і шкоду кави для серця.

При цьому лікар попередила, що якщо тиск буде зниженим день у день, це може бути симптомом різних станів: серцево-судинних та ендокринних захворювань, зневоднення, дефіциту мікроелементів, алергічних реакцій, інтоксикації при інфекційних хворобах. Кардіолог нагадала, що нормальний тиск для здорової людини – 120-130/70-80.

Що робити, якщо тиск упав

Наталія Іванюк радить при зниженому тиску випити склянку води, кави чи міцного чаю, вийти на свіже повітря чи провітрити приміщення, з'їсти щось солоне. У разі запаморочення можна лягти та підняти ноги вгору. Найкращою профілактикою гіпотензії лікар називає фізичну активність та водний баланс.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я