RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Не вкривайте аж під шию: лікар попередила, якою має бути безпечна ковдра для малюка

З настанням холодів мами переживають, що їх дитина не змерзла, тому вкривають її теплою ковдрою під час сну. Однак при виборі виробу слід бути уважними, щоб не нашкодити здоров’ю маляти. Сімейна лікарка Катерина Олесь радить обирати для наймолодших так звану "безпечну ковдру". Про те, якою вона має бути, читайте далі.

Сімейна лікарка Катерина ОлесьФото: instagram.com/dr.mamakatia

"Насправді для малят найкраща ковдра - не ковдра. Чому? Бо вона може сприяти синдрому раптової смерті. Діти не завжди сплять в одному положенні, можуть крутитися, можуть потягнути ковдру на обличчя і перекрити собі доступ повітря…", - пояснює фахівець у своєму блозі в Instagram.

Експертка наголошує, що у випадку, коли ви берете дитину у своє ліжко, ваша ковдра теж може становити загрозу. Це пояснюється тим, що ви можете випадково під час сну накрити маля, а скинути ковдру не так просто, оскільки вона більша та важча.

Що тоді?

"Зараз є багато варіантів пелюшок-коконів чи може краще їх назвати спальними мішечками, в яких буде тепло і безпечно. Можна навіть взяти на виріст і зав’язати вузлик внизу, як на одному з фото. Якщо, все ж, оберете традиційний варіант ковдри, звертайте увагу, щоб краї не мали бахроми чи китиців, в яких дитя може заплутатись. Розмір має бути достатнім, щоб дитину вкрити, але і не занадто великим. І не вкривайте аж під шию!" - говорить лікарка.

Фото: instagram.com/dr.mamakatia

Фото: instagram.com/dr.mamakatia

Фото: instagram.com/dr.mamakatia

Фото: instagram.com/dr.mamakatia

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я