RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Вітамінів засвоїться мінімум: лікар попередила про наслідки надлишку фруктів і овочів у раціоні

Влітку люди намагаються їсти якомога більше свіжих овочів та фруктів, щоб запастися вітамінами на зиму. Хоча в рослинній їжі дійсно міститься багато важливих сполук і вони повинні бути в раціоні щодня, є ризик "перестаратися". Гастроентеролог та медичний блогер Євгенія Бєлінська розповіла, чим може обернутися надлишкове споживання фруктів та овочів.

Фото: Getty Images

"Надмірне споживання овочів і фруктів може викликати таке неприємне явище, як метеоризм, - пише лікарка в Instagram. - Вітамінів засвоїться - мінімум, а ось самопочуття у найближчі кілька годин, а то і днів, може бути не дуже гарним".

Крім метеоризму, людина може зіткнутися з кишковою колікою – нападами гострого болю, що швидко наступають один за одним.

Лікар Бєлінська зазначила, що загальної для всіх добової норми фруктів та овочів не існує: все залежить від хронічних патологій, способу життя, віку, статі. Якщо узагальнити, рекомендується з'їдати не більше 2 порцій фруктів та 4 порцій овочів на день.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я