RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Дерматолог розповіла, чи може сонце вилікувати акне

З проблемою акне стикається більшість людей. Навколо цього захворювання шкіри ходить безліч міфів, а для боротьби пропонуються методи, які іноді можуть бути небезпечними. Один із найпопулярніших стереотипів – сонце допомагає вилікувати вугрі. Дерматолог Олена Абрамчук розвіяла цей міф та розповіла, що сонячні промені не лікують акне, а лише приховують симптоми.

"Ну так, сонечко засяяло, ви слухняно побігли на пляжик в обід, шкіра чорна, постакне згладилися, менш помітні ті вредні прищі, менше шкірного блиску. Магія, тільки б і лікувалися сонцем, правда?, - пише лікар в Instagram. - Але сонце зневоднює шкіру, висушує її, вона грубішає (гіперкератоз). Сальні залози думають "що ж таке, ми ж тільки виробили те шкірне сало, чого ж таке сухе все, давай цій людинці ще дамо шкірного сала".

Фото: pixabay.com

За словами фахівця, далі шкіра починає грубіти, шкірного сала стає багато, йому складніше виходити, формується сприятливе середовище для "добрих жителів" і людину знову обсипає.

"Варто розуміти, що природу не обдуриш. Можете прибирати лактозу, глютен, харчуватися святим духом, відкривати чакри і чистити організм, але акне як було хронічною хворобою, так і буде. Як чергувалися періоди загострень і спокою, так і будуть далі. Оці пошуки "мене обсипало, бо..." мають сенсу рівно нуль. Вас обсипало, бо генетика. А людина, яка немає тих ділянок генів, спатиме обличчям в землі, із харчів знатиме лиш фаст-фуд, і жодного прища не матиме", - наголошує дерматолог.

Фото: instagram.com/dr.olena.derm

Лікар каже, що назавжди позбутися акне можна буде хіба що у випадку, якщо генна інженерія колись дійде до того, що люди почнуть ходити до дерматолога на процедуру видалення "генів акне". А поки пацієнти мають впливати на сальні залози, робити тим "добрим жителям" не комфортне середовище і щодня доглядати шкіру.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: шкіра, акне