RU  UA

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

До чого може призвести фізичне і психічне перевантаження: лікар попередила про наслідки

Переванавантаження на роботі, хронічна втома здатні призвести до серйозних наслідків для здоров'я. Людина стає пацієнтом кардіолога, невролога чи психотерапевта. Або всіх лікарів разом. Тому дуже важливо регулярно відпочивати та висипатися. Ендокринолог Юлія Кривов'яз розповіла, чим небезпечна фізична та психічна втома і до чого вона може призвести.

Фото: instagram.com/doctor_kryvoviaz

Симптоми фізичного та психічного перевантаження:

  • підвищене серцебиття;
  • головний біль;
  • дратівливість;
  • втома;
  • порушення сну, апетиту;
  • апатія.

"Під час нашої звичної робочої діяльності напружуються більше одні й ті самі м'язи і навантажується переважно один і той самий відділ хребта, тоді як інші - страждають від бездіяльності. Тому активний відпочинок 2-3 рази на тиждень - з довгими прогулянками, наприклад, велосипедом - відмінне рішення рівномірного розподілу навантаження", - розповіла лікар в Instagram.

"Дослідники давно довели, що головному мозку потрібні різні види діяльності. Але іноді потрібно вчити свій мозок відпочивати та відволікатися від рутинних завдань", - додала вона.

Фото: Getty Images

Також фахівець наголосила на важливості регулярного сну.

"Про важливість регулярного сну розповідається багато. Але чому це так важливо? Бо це швидкий шлях до переддіабету та проблем з харчовою поведінкою, а це ризик важити більше, ніж вам хотілося б. Тому, сон – це необхідність, а не розкіш, - наголосила вона. - Регулярно відпочивайте і вчитеся це робити!".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я