RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Чи загрожує Україні спалах холери: МОЗ відповіло на чутки із соцмереж

На початку червня з'явилася інформація про холеру в окупованому Маріуполі, і з того часу українці уважно стежать за новинами про цю небезпечну діарейну інфекцію. Нещодавно в соцмережах почала поширюватися інформація про те, що спалахи холери очікуються по всій території країни, і Міністерство охорони здоров'я України дало з цього приводу офіційне роз'яснення.

"Вже тиждень Viber-каналами поширюється інформація про начебто наближення спалаху холери. МОЗ вкотре нагадує: в Україні наявна достатня матеріально-технічна, організаційна та юридична база для реагування на випадки чи підозру на холеру", - йдеться у повідомленні в офіційному Telegram-каналі міністерства.

Фото: https://t.me/mozofficial

"Абсолютно усі випадки, де б можна було запідозрити холеру, проходять через систему центрів контролю та профілактики хвороб. За весь час моніторингу не було зафіксовано випадків навіть із підозрою на холеру", - запевняють чиновники.

При цьому в повідомленні, яке люди передають одне одному в Viber, лікарі знайшли по-справжньому корисні поради, а саме: дотримуватися базових правил особистої гігієни, використовувати безпечну воду, ретельно обробляти їжу.

"Це важливо робити завжди, а тим паче влітку — сприятливу для поширення багатьох інфекцій пору року", - наголосило відомство.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я