RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як зберегти здорові зуби під час війни: поради стоматолога

Під час війни зуби страждають особливо сильно, адже багато людей через стрес забувають про гігієну, заїдають тривогу солодким або просто не мають для цього необхідних побутових умов. Стоматологиня та медична блогерка Альона Іллюк розповіла, як стежити за зубами та вберегти їх від карієсу. Ці поради будуть корисними як дітям, так і дорослим.

"Дуже важливо під впливом стресу не втрачати контроль! На жаль у період війни багато хто або не брав із собою зубні пасти та щітки, або ж вважає, що це не найголовніше, або ж не має навіть води і не може провести гігієнічні процедури", - написала лікарка в Instagram.

Фото: https://www.instagram.com/alena.dentist/

Альона Іллюк дала рекомендації, яких варто дотримуватися:

1. Замість льодяників дітям давати шоколад, або обмежити їх у солодкому. "Шоколад тане на зубах, а льодяники застряють у фісурах зуба і швидко викликають карієс, - пояснила вона. - Сюди ж відноситься печиво, особливо з липкою начинкою, і липкі цукерки". В якості перекусу стоматолог радить давати дітям яблука або моркву: вони сприяють тренуванню жувального апарату та очищають зуби від нальоту.

2. Важливо купити дитині якісну щітку та монопучок, а також пасту з фторидом для захисту від карієсу.

3. Варто підключити до догляду за зубами нитку, оскільки карієс між зубами - найпідступніший, його довго не помічають.

4. Давати дітям пити чисту воду, а не компот і соки, у яких міститься цукор. "Вода покращує захисну функцію слини, і у цукерок буде менше шансів зруйнувати зуби", - пише лікарка. Після солодкого можна полоскати зуби водою.

5. У дорозі, коли немає можливості почистити зуби, можна використати серветки з ксилітом.

6. Найголовніша порада стоматолога – не пропускати чищення зубів. "Якщо у вас є доступ до води, то ви і ваші діти повинні не менше 2 разів на день чистити зуби, - пише вона. - Повірте, карієс руйнує зуби дуже швидко, а у комбінації з відсутністю якісного харчування ситуація стає ще гіршою".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: