RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Здоров'я

Новини

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Лікар розповіла, скільки кави можна пити на день без шкоди здоров'ю

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну безсоння, тривога, нерегулярне харчування, почуття реального чи емоційного голоду стали нагальними проблемами для величезної кількості людей. Багато хто намагається впоратися з цим за допомогою кави - напою, який для багатьох є символом спокою та комфорту. Проте безконтрольне вживання кави в таких умовах може призвести до небажаних наслідків. Про них розповіла гастроентеролог із Києва Євгенія Бєлінська.

Фото: https://www.instagram.com/dr_belinskaya/

"Всі ми зараз трохи зловживаємо кавою, п'ємо її, коли немає можливості поїсти. Вона пригнічує апетит, і таким чином можна деякий час протриматися, - розповіла лікарка в Instagram-історіях. - Але не варто замінювати кавою прийоми їжі, це може спровокувати загострення хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту".

За словами Бєлінської, кава має жовчогінний ефект і може погіршити діарейний синдром у тих людей, які раніше мали з цим проблеми.

"Каву пити можна, але бажано все-таки не зловживати, пити 2-3 чашки на день максимум", - попередила гастроентеролог.

Фото: https://www.instagram.com/dr_belinskaya/

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: