RU  UA

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Як позбутися депресії без допомоги лікаря: прості способи від психотерапевта

Щоб позбутися депресії, яка в середньому триває у людей три тижні, в домашніх умовах, потрібно почати займатися спортом, який допомагає викидати в мозок ендорфін. Цей гормон щастя допомагає витягувати людину з депресивного стану.

Про інші способи позбавлення депресії розповіла психологиня, психотерапевтка Наталія Шестак "Апострофу".

За її словами, класичний період тривалості депресії – три тижні, а потім включати силу волі та починати діяти.

"Насамперед заняття спортом: спортзал, ходьба, біг, велосипед. Під час часто повторюваних однакових рухів десь на 30-у хвилину в мозок викидається ендорфін - гормон радості. Це, до речі, відповідь на питання, чому деякі люди бігають, як маніяки, і в дощ, і в сніг, і в спеку" , - сказала експертка.

Крім того, психологиня радить гуляти часто на свіжому повітрі в сонячну погоду, тому що починає вироблятися від сонця вітамін D – він потрібен для засвоєння мікроелементів, мінералів, вітамінів.

Також до списку Шестак увійшла медитація, яка сприяє виробленню ендорфіну та норадреналіну – вірні помічники при внутрішньому стресі. Медитація під спокійну музику дає змогу піти у себе, поговорити із собою.

Також варто зайнятися улюбленою справою, яка допоможе перейти на нову хвилю. Поєднуючи ці поради, можна вийти з депресії досить швидко і безболісно, не витрачаючи багато коштів на допомогу фахівців.

За її словами, потрібно також розуміти симптоми депресії: тривалий час відбувається туга, зневіра, перевтома, вигоряння, нічого не хочеться робити, немає інтересу до життя, більше негативних думок. Водночас розмова, реакція та мислення стають уповільненими.

уже часто це навіть суїцидальні думки - коли все набридло, все погано, ми всі скоро помремо, що немає хороших людей, нічим хорошим це не закінчиться. Це загальні фрази, які весь час повторюються", – додала Наталія Шестак.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Коди люди в стані стресу, вони стають легкою здобиччю - психотерапевт

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я