RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Здоров'я

Новини

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

Всі новини

Україна отримає партію ліків від COVID-19: що про них відомо

Україна починає використовувати пігулки від коронавірусу прямої дії. 5 січня поставлять партію противоковідних таблеток "Молнупіравір" від американської фармацевтичної компанії Merck. Перша партія розрахована на 60 тисяч курсів цих ліків.

"Апостроф" зібрав усе, що відомо про цей препарат.

Як випливає з інформації, розміщеної на сайті виробника, це ліки прямої дії, що блокують фермент, необхідний коронавірусу SARS-CoV-2 для того, щоб відтворювати генетичний код. "Молнупіравір" запобігає його розмноженню, а також знижує ризик перехворіти на коронавірус у важкій формі і діє проти всіх штамів COVID-19, у тому числі "Омікрону".

Спочатку препарат розробила в Університеті Еморі фармацевтична компанія Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE). Його викупила Ridgeback Biotherapeutics та уклала угоду з Merck & Co. для подальшої розробки.

Таблетки - з гнучкою умовою зберігання і зручні при прийомі. "Молнупіравіром" лікують людей із групи ризику: з надмірною вагою, понад 60 років, із цукровим діабетом або хворобою серця. Їх приймають із перших днів захворювання.

Зазначається, що на третьому етапі клінічних випробувань 7,3% пацієнтів з коронавірусом, які приймали цей препарат, потребували госпіталізації. Смерті не зафіксовано. Водночас групи плацебо госпіталізації потребувало 14,1%, з них 8 - померли.

Першими "Молнупіравір" схвалили у Великій Британії, потім у США, Австралії, Бангладеш. Наразі Merck має контракти із 30 країнами про постачання цих таблеток.

Поки не встановлено, за скільки продаватимуть в Україні "Молнупіравір", у Штатах його закуповують по 700 доларів за курс.

Нагадаємо, з січня цього року цей препарат МОЗ України зареєстрували для екстреного застосування.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я