RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

В Україні зареєстрували новий препарат від COVID-19: як він діє

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало препарат "Молнупіравір", який призначений для лікування коронавірусу. Вже незабаром Україна отримає понад 300 тисяч курсів препарату для лікування коронавірусу.

"Апостроф" розбирався в тому, наскільки ефективні ці таблетки.

Як пояснив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда, препарат блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Це має запобігти розмноженню вірусу та знизити ризик важкого перебігу хвороби.

За даними компанії Merck, у третій стадії клінічних випробувань таблеток взяли участь 775 пацієнтів. За умовами пацієнти повинні мати діагноз COVID-19 від легкого до помірного ступеня тяжкості з проявом симптомів протягом п’яти днів. Також учасники експерименту мали бути невакциновані та належати до груп високого ризику — літні люди, з діабетом, ожирінням чи серцево-судинними захворюваннями.

Дослідження Merck показали, що ліки вдвічі зменшують ймовірність госпіталізації або смерті при захворюванні COVID-19. Серед пацієнтів, які приймали "Молнупіравір", лише 7,3% були госпіталізовані впродовж 30 днів після діагностування. Серед пацієнтів, які отримували плацебо, цей показник склав 14,1%. Під час лікування ніхто з людей, що приймали ліки, не помер від коронавірусу, у порівнянні з 8 смертельними випадками серед тих, хто приймав плацебо.

У той же час, як зазначають у Великій Британії, яка першою схвалила екстрене використання "Молнупіравіра", найбільш ефективним засіб вважається в перші п'ять днів захворювання. Тому його рекомендується приймати на самому початку хвороби, коли проявилися перші симптоми коронавірусу. На стадії госпіталізації препарат майже не допомагає.

Ліки, що випускаються у вигляді капсул, слід приймати двічі на день впродовж 5 днів.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": В Україні з'явиться таблетки для лікування коронавірусу: яка їх ефективність і як отримати.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я