RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чим корисні мандарини і кому їх не можна їсти

Для українців мандарини є символом новорічних свят і загалом цей фрукт може бути дуже корисним, але далеко не всім.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.

Ці "святкові" фрукти є відмінним джерелом багатьох вітамінів і мінералів: С, Р, А, D, К, В, магній, кальцій, калій. До їх складу входять ефірні олії, мінеральні солі та фітонциди, які корисні для профілактики застудних захворювань.

Фахівці також довели, що мандарини допомагають знизити ризик інфаркту та інсульту, оскільки вони покращують роботу серця.

Речовини, що містяться в мандаринах, допомагають покращити кровопостачання очниць та загалом підвищити гостроту зору. Також неймовірно велика допомога фруктів для шлунка, оскільки вони беруть участь у перетравленні жирів.

Також важливо їсти мандарини для здоров'я шкіри. Часто на мандаринах роблять косметичні засоби від подразнень, почервоніння, висипань.

Кому шкідливі мандарини

Не можна давати мандарини у необмеженій кількості дітям. Також вони не рекомендовані людям, які страждають на алергію.

Якщо у вас підвищена кислотність шлунка, гастрит або виразка, вам також слід виключити мандарини з раціону.

Заборонені ці фрукти і людям, які хворіють на ентерит, коліти та гострі запальні захворювання кишківника. Якщо ви страждаєте на гепатит, холецистит, гострий нефрит, то вам також потрібно виключити їх з раціону.

У шкірці мандаринок велика кількість ефірних олій, а значить її не можна додавати в різні страви, якщо у вас хвороби нирок, печінки, підшлункової залози, жовчовивідних шляхів.

Раніше ми писали, що мінімальний стіл на Новий рік коштуватиме дві тисячі гривень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: