Сало містить насичені жирні кислоти і здатне допомогти як в омолодження організму, так і в зміцненні імунітету.
Про це розповіла відомий український лікар-імунолог, генетик і дієтолог, автор унікальної методики оздоровлення і схуднення, заснованої на принципах генетичного харчування Людмила Гончарова, пише РІА "Новости".
"Так як сало є структурним матеріалом для побудови жирів, які беруть участь в нашому омолодженні, то можна сказати, що наша молодість прямо залежить від насичених жирних кислот, тобто сала", - пояснила вона.
Дієтолог уточнила, що хоча сало має високу калорійність, воно не призводить до набору ваги, а служить будівельним матеріалом для гормонів, які синтезуються з жиру. Свинячий жир також бере участь у формуванні мембрани клітини і таким чином має імуномодулюючу дію.
"Це є захистом від вірусних інфекцій", - зазначила Гончарова.
Крім того, кислоти, що входять до складу сала, є антиоксидантами і надають профілактичну протипухлинну дію, а також покращують обмінні процеси в організмі. Крім того, воно захищає стінки судин.
Гончарова нагадала, що думка, нібито основною енергією для організму є вуглеводи - помилкова, по-справжньому добре цю роль виконує саме жир.
"Вуглеводи - це швидка енергія для нас, а жири - це повільна енергія і надовго", - уточнила вона.
Як повідомляв "Апостроф", в найближчі півроку в Україні очікується щомісячне подорожчання хліба. Крім того, підвищиться вартість соняшникової олії, яєць і цукру.