Для здорової людини абсолютно безпечно з'їдати в тиждень до 400-500 грамів червоного м'яса.
Про це розповіла радіо Sputnik доктор медичних наук, дієтолог, гастроентеролог Ірина Бережна.
На думку Бережної, червоним м'ясом слід називати яловичину і баранину. У цих продуктах присутні залізо, селен, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти, які потрібні для підтримки імунної, центральної нервової і м'язової систем.
Наприклад, добова норма заліза міститься в невеликому клаптику червоного м'яса, додала медик. Щоб набрати цю норму з рослинною їжею, доведеться з'їсти три кілограми яблук із зеленою шкіркою або кілограм гречаної каші.
"Якщо ви спортсмен і у вас високі фізичні навантаження, то вам потрібно більше червоного м'яса, ніж тій людині, яка весь день сидить за комп'ютерним столом, тому що м'язи вимагають величезної кількості амінокислот", - пояснила Бережна.
За її словами, людям із зайвою вагою, високим рівнем холестерину, захворюваннями серцево-судинної системи від жирних сортів червоного м'яса слід відмовитися.
Раніше ми розповіли, що варто знати про сіртфуд-дієту, крім того, що з нею схудла Адель.