RU  UA

Субота, 23 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  41.00
Здоров'я

Корисні речовини проти шкідливого холестерину: скільки здоровій людині можна їсти м'яса

Для здорової людини абсолютно безпечно з'їдати в тиждень до 400-500 грамів червоного м'яса.

Про це розповіла радіо Sputnik доктор медичних наук, дієтолог, гастроентеролог Ірина Бережна.

На думку Бережної, червоним м'ясом слід називати яловичину і баранину. У цих продуктах присутні залізо, селен, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти, які потрібні для підтримки імунної, центральної нервової і м'язової систем.

Наприклад, добова норма заліза міститься в невеликому клаптику червоного м'яса, додала медик. Щоб набрати цю норму з рослинною їжею, доведеться з'їсти три кілограми яблук із зеленою шкіркою або кілограм гречаної каші.

"Якщо ви спортсмен і у вас високі фізичні навантаження, то вам потрібно більше червоного м'яса, ніж тій людині, яка весь день сидить за комп'ютерним столом, тому що м'язи вимагають величезної кількості амінокислот", - пояснила Бережна.

За її словами, людям із зайвою вагою, високим рівнем холестерину, захворюваннями серцево-судинної системи від жирних сортів червоного м'яса слід відмовитися.

Раніше ми розповіли, що варто знати про сіртфуд-дієту, крім того, що з нею схудла Адель.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: