Спеціаліст має зупинити: косметолог пояснила, чому шкідливо сильно збільшувати губи

Сьогодні багато жінок роблять корекцію губ, змінюючи їхню форму та розмір за допомогою філерів. І хоча процедура є трендовою та добре освоєною майстрами, іноді вона загрожує ускладненнями. Про них косметолог Антоніна Лісик розповіла YouTube-каналу Олени Мілованової.

Читайте також: Хірурги назвали найпопулярнішу пластичну операцію у світі, і це не збільшення грудей.

Фото: Getty Images

"Якщо ми говоримо про миттєві ускладнення, ми одразу бачимо ішемію - коли ми потрапляємо якоюсь кількістю філера в судину, там блокується кровообіг, і це призводить до некрозу та відмирання тканин. Щоб прибрати ці наслідки, ми використовуємо екстрений протокол. За 1-3 доби ми можемо зупинити цей процес, і тканини та кровотік відновляться", - говорить Лисик.

Розпізнати цей побічний ефект можна за появою синця та побіління губ у зоні корекції.

"Якщо ви бачите на губах білу плямку, яка зміщується вгору по ходу артерії, виникає "мармуровість" з прожилками, вам необхідно терміново звернутися до свого фахівця, щоб одразу почати ліквідувати ці наслідки. Час іде не на дні, а на години та хвилини. Тоді потрібно інтенсивно працювати зі спеціалістом, щоб це прибрати", – попередила косметолог.

Фото: https://www.youtube.com/@MILOVANOVA

При цьому експертка зауважила, що такі випадки бувають рідко. Головне – працювати з професіоналами, а не майстрами-самоуками, а також у жодному разі не можна робити собі ін'єкції самостійно.

Читайте також: Не треба цього робити: лікар назвала безглузді та шкідливі процедури для краси та здоров'я.

Ще одним ускладненням корекції губ Антоніна Лисик називає надмірне захоплення процедурою.

"Як би дивно це не було, занадто великі губи - це ускладнення та побічний ефект. Це травматично для тканин і судин, - каже вона. - Також філер може мігрувати, якщо його занадто багато в тканинах, якщо він неправильно поставлений, ін'єкція була вище контуру губ або занадто глибокою".

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Розділ: Здоров'я