RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як продаватимуть ліки для тварин в Україні з квітня 2023 року: роз’яснення МОЗ

З 1 квітня рецептурні ліки можна отримати не лише за паперовим, а й за електронним рецептом. Це нововведення викликало чимало питань серед власників домашніх тварин, які купують ліки для своїх улюбленців в аптеці. У Міністерстві охорони здоров'я України надали роз'яснення щодо цього питання.

"З впровадженням електронного рецепта перелік рецептурних ліків залишився незмінним. Тому жодних додаткових змін чи обмежень щодо відпуску лікарських препаратів для тварин не передбачається. Як і раніше ви можете придбати ліки для ваших улюбленців у звичайній аптеці. При цьому відпуск ліків для тварин, як і раніше, здійснюється виключно за відповідним рецептом від спеціаліста-ветеринара", - пояснили в МОЗ.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Нові правила продажу ліків: інструкція, як отримати електронний рецепт.

Власники домашніх тварин можуть придбати в аптеці лікарські засоби (крім наркотичних (психотропних) лікарських засобів, отруйних або сильнодіючих лікарських засобів) за рецептами ветеринарних лікарів.

Виписуання та видача рецептів на ветеринарні препарати здійснюється згідно з правилами, установленими наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 03.06.2008 №97, зареєстрованими у Міністерстві юстиції 19 червня 2008 р. за № 544/15235. Документом встановлено вимоги до форми та оформлення рецептів на ветеринарні препарати.

Раніше МОЗ України спростувало 5 міфів щодо продажу антибіотиків за електронним рецептом.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я