RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Мозок атрофується: невролог прокоментувала невиліковний діагноз Брюса Вілліса

Раніше в лютому родина Брюса Вілліса повідомила про його невиліковний діагноз: виявилося, що розлад мовлення 67-річного актора був викликаний лобово-скроневою деменцією. Невролог Катерина Чеха у своєму Instagram-блозі пояснила, що це за хвороба і як вона проявляється.

За словами лікаря, лобово-скронева деменція, також відома як фронто-темпоральна дегенерація, розвивається внаслідок загибелі нейронів мозку.

Читайте також: Йогу покаже і анекдот розповість: у США створено робота-помічника для хворих на Альцгеймера.

Фото: Getty Images

"Мозок атрофується, а ми нічого не можемо з цим зробити. Це - вирок, - написала вона. - Залежно від форми захворювання прояви можуть бути різними. Є один вид, при якому людині стає зовсім байдуже, вона перестає щось робити - їсти, рухатися, стає апатичною. Якщо це мовна форма - людина просто перестає розмовляти. Ще однією формою захворювання є поведінкова. З нею у людини різко змінюється поведінка, вона починає робити дивні та невластиві собі речі, не може контролювати себе".

За словами лікаря, поки що ліків від цієї хвороби не існує. Не здатна наука та загальмувати її розвиток.

"Залишається тільки профілактувати серцево-судинні ризики та сподіваються, що у тебе пошкоджені гени не спрацюють", - констатувала вона.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я