RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські лікарі зможуть безплатно вивчити англійську мову: що для цього потрібно

В Україні запустили програму "Англомовний лікар" з навчання медиків англійської мови. Курси безкоштовні й ініціював їх міжнародний благодійний фонд "Здоров'я українського народу" у партнерстві з освітньою платформою "Аксемедін" .

Фото: Getty Images

Навіщо українським лікарям англійська мова

За даними освітньої онлайн-платформи з професійного розвитку лікарів "Аксемедін", рівень знання англійської мови серед українських лікарів становить менше 8%. Тому їм вкрай складно споживати найновіший медичний контент із оригінальних джерел, переважно американських та європейських.

Читайте також: Тривала 16 годин: в Україні провели унікальну операцію з пересадки легень.

Більшість наукових статей, міжнародних протоколів лікування та рекомендацій публікуються англійською мовою. Спілкування із закордонними колегами, консультації українських пацієнтів за кордоном, лікування іноземців також відбуваються англійською мовою. Тому незнання іноземної мови призводить до відставання лікарів в Україні відносно світової медичної спільноти, а також збільшення медичних помилок.

"Частину програми створено за допомоги курсу онлайн самовчителя Pasha English, чия методика допоможе лікарям швидко та легко освоїти базовий курс англійської мови. В межах програми понад 10 000 українських лікарів зможуть пройти навчання базовому курсу англійської мови безоплатно", - розповіли автори курсу.

Pasha English – це онлайн відеосамовчитель англійської мови з віртуальним викладачем. Навчання проходить за авторською методикою Павла Шилька – відомого теле- та радіоведучого, продюсера музичної премії YUNA та поліглота, за авторською методикою якого вивчають англійську мову вже понад 20 000 людей.

Фото: прес-служба

Повний курс складається з 20 уроків, які діляться на кілька частин: конструкції з граматичних та лексичних тем для напрацювання побудови фраз, діалоги двох видів (деталізовані з перекладом та анімаційні в режимі реального часу).

Як взяти участь у програмі "Англомовний лікар"

  1. Необхідно бути чинним лікарем.
  2. Зареєструватись на платформі "Аксемедін".
  3. Заповнити свій профіль та пройти верифікацію на платформі.
  4. Вступити до спільноти "Англомовний лікар".
  5. Розпочати навчання.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я