RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Чи загрожує Україні спалах COVID-19 як у Китаї або США

У США активно поширюється новий підваріант коронавірусу XBB.1.5. Кількість пацієнтів із COVID-19 щодня зростає і в Китаї. Чи загрожує спалах ковіду Україні? На це запитання відповів Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"В Україні зараз ситуація контрольована, десь в тиждень ми маємо 3,5-4 тисяч випадків, 2 тисячі госпіталізацій. У лікарнях ситуація також стабільна, контрольована - ми відлідковуємо завантаженість, відслідковуємо пацієнтів, які перебувають на кисневій терапії", – сказав міністр.

Фото: instagram.com/liashko.victor

Віктор Ляшко додав, що цей осінньо-зимовий період у порівнянні з попереднім проходить "більш менш благополучно".

Читайте також: Коронавірус "втомився", але людям не можна розслаблятися - екс-санлікар України.

Водночас Міністерство охорони здоров'я відстежує й ситуацію по грипу. За словами міністра, за попередній тиждень 133 тисячі осіб захворіли на грип та грипоподібні захворювання, у тому числі на ковід, а з жовтня вже понад 1 млн 300 громадян перехворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції.

"Наш моніторинг збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій не показує нічого аномального. Ми бачимо ті штами, до яких ми готувалися, тому поки що Україна проходить у звичайному режимі", - зазначив Ляшко.

Міністр охорони здоров'я України закликав українців, які перебувають у відносно безпечних регіонах, звернутися до сімейного лікаря та зробити чергове щеплення від коронавірусу.

Фото: pixabay.com

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я