RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як не нашкодити очам під час відключень світла: поради лікарів

Через обстріли РФ об'єктів енергетичної інфраструктури в Україні тривають відключення світла. Вони впливають на всі сфери життєдіяльності українців, включно зі здоров'ям. Міністерство охорони здоров'я випустило пам'ятку, як зберегти зір під час постійних відключень електроенергії. Рекомендаціями фахівці поділилися у Telegram.

Фото: t.me/mozofficial

"По можливості будуйте графік так, щоб робота і навчання були в умовах денного освітлення, - йдеться в публікації. - Краще раніше встати і попрацювати, ніж виснажувати себе та зір, сидячи під ліхтариком".

Також у міністерстві радять не читати у темряві з телефону чи екрана комп'ютера, оскільки це створює додаткове навантаження на очі. Альтернатива – використовувати лампи на батарейках та інші джерела освітлення.

Читайте на тему: У квартирі завжди буде світло: чим освітити приміщення на випадок відключення світла.

"Робіть вправи для очей та перерви на відпочинок, - рекомендують лікарі. - Періодично переміщуйте погляд із близького предмета на далекий. Це покращить кровопостачання очей і дасть можливість відпочити. Достатньо 5 хвилин вправ кожні 40-60 хвилин".

Збалансоване харчування також відіграє не останню роль у підтримці гарного зору. Так, у раціоні мають бути овочі, фрукти, ягоди, риба, горіхи, насіння та інші джерела омега-3 поліненасичених жирних кислот. А ось трансжири (маргарин, плавлені сирки, напівфабрикати, фастфуд) краще не вживати.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я