RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Що робити, якщо дитині потрібна інгаляція, а світла немає: порада лікаря

Після ракетних ударів РФ по об'єктах енергетичної сфери 23 листопада мільйони людей залишилися без світла. Незабаром мережу схвилювало фото маленької дівчинки з небулайзером. В умовах блекауту батьки привезли її на заправку, щоб підключити необхідний для життя інгалятор.

Фото: Telegram

Небулайзер використовують для інгаляційної доставки ліків від бронхіальної астми, хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ) та інших респіраторних захворювань. Небулайзерів потребують тисячі дітей, і педіатр-алерголог Майя Руселевич розповіла, чим їх можна замінити в умовах відсутності світла.

Фото: instagram.com/dr__maya/

"Існує доступний, автономний від електроживлення і зручний девайс – спейсер. Він може замінити небулайзер, – пише лікар в Instagram. – Спейсер створений спеціально для того, щоб максимальна кількість частинок аерозолю досягла дихальних шляхів".

За словами педіатра, спейсер незамінний для тих, у кого бронхіальна астма, свистяче дихання, часті бронхоспазми, коли потрібно швидко відкрити дихальні шляхи.

Читайте на тему: Як надати першу допомогу при набряку Квінке - важкій алергічній реакції.

Руселевич радить вибирати спейсери із клапаном вдиху, звуковим сигналом видиху, із якісного пластику. Розмір підбирають відповідно до віку дитини: існують варіанти як із маскою, так і без.

"Маска потрібна для дітей до 5 років або для дорослих, які в стані стресу не можуть добре обхопити мундштук і зробити вдих, - пояснила вона. - Існують і маски для новонароджених. Для дітей віком від 5 років маска не принципова".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я