RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

10-20 хвилин: у МОЗ України розповіли, скільки має їхати "швидка"

Під час війни в Україні швидка допомога приїжджає на виклики навіть під час комендантської години, але не завжди швидкість її прибуття відповідає очікуванням пацієнтів. Міністерство охорони здоров'я України випустило роз'яснення, за скільки мають приїхати лікарі у критичних, екстрених та неекстренних випадках.

Відповідна інформація з'явилася в Telegram-каналі відомства.

При критичних зверненнях, коли у людини відсутнє чи неефективне дихання, є ознаки кровотечі чи крововтрати, швидка має приїхати за 10 хвилин.

В екстрених випадках, коли наявні порушення свідомості, кровотечі, ознаки гострого коронарного синдрому або мозкового інсульту, розлади дихання, швидка їде 20 хвилин.

У неекстренних випадках, коли пацієнту необхідна оцінка стану здоров'я, але його стан є невідкладним, допускається відстрочка надання медичної допомоги.

При непрофільних зверненнях, коли стан пацієнта не є невідкладним, медична допомога дома на місці не є необхідною.

На час прибуття бригади екстреної медичної допомоги може впливати низка факторів, наприклад утруднений дорожній рух, складні метеорологічні умови, сезонні особливості, епідеміологічна ситуація. В умовах військового стану у разі ведення активних бойових дій прибуття бригади буде відстрочене доти, доки не припиниться загроза.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я