RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Як вибрати тонометр: провізор розповіла про різні прилади для вимірювання тиску

Щоб вчасно розпізнати та усунути гіпертонічний криз, необхідно стежити за артеріальним тиском. Вимірюють його за допомогою тонометра - медичного приладу, який має бути у кожної людини з гіпертонією. Провізор та блогерка Ольга Міллер розповіла, які бувають тонометри та який вибрати для домашнього використання.

В Instagram Міллер перерахувала плюси та мінуси тонометрів, які продаються в аптеках:

  • Механічні тонометри – довго служать, стоять порівняно недорого, але вимірювати ними тиск не так просто: потрібно мати певні навички. Крім того, коли людина міряє собі сама, у неї може трохи підвищуватися тиск.
  • Напівавтоматичні тонометри - зручні у використанні, співвідношення ціни та якості. Недоліки – потрібно самостійно накачувати манжету.
  • Автоматичні тонометри – зручні у використанні, мають додаткові функції (підсвічування, пам'ять, частота серцебиття). Недоліки – значно дорожчі, не всі працюють без світла.

Читайте на тему: Лікар назвала три періоди в житті жінок, коли ризик інсульту найвищий.

Фото: Getty Images

Щоб вибрати тонометр, провізор радить відповісти на 4 важливі питання.

1. Для кого потрібний тонометр?

Навіть молодій людині складно правильно накачати манжету, повільно випустити повітря, почути тони механічного тонометра. У похилому віці зробити це практично неможливо. Старшому поколінню краще придбати автоматичний тонометр.

2. Чи зможе хтось допомогти виміряти тиск?

Якщо людина живе сама, тонометр має бути зручним саме для неї.

3. Чи зможе людина самостійно накачати манжету?

Якщо сили в руках замало, вибирайте автоматичні моделі. У такому разі тонометр все зробить сам, потрібно лише закріпити його на руці.

4. Чи є проблеми із зором?

Якщо проблеми є, вибирайте тонометр із великим дисплеєм, великими цифрами.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: