RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Привезли з Європи: вірусолог про поширення в Україні нового штаму "Омікрона"

Нова хвиля COVID-19 в Україні спричинена різновидом штаму "Омікрону", який більш заразний, але рідше "вкладає" в лікарню.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіла заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко.

За її словами, в Україні ходить штам "Омікрон", який знайомий нам ще з зими. Однак, зазначила Алла Мироненко, у цього штаму існує багато ліній і взимку превалювали типи "ВА.1" і "ВА.2".

"Другий тип у нас ще був влітку, а зараз превалює п'ята лінія, яка до нас потрапила з Європи. Через війну багато українців були вимушені виїхати за кордон, а зараз деякі повертаються, тому тип "ВА.5" з'явився у нас", – пояснила вона.

За її словами, наразі не можна сказати, що штам "Омікрону" типу "ВА.5" агресивніший за "ВА.2". Також залишається відкритим питання, чи може людина, яка перехворіла "Омікроном" раніше, заразитися його новим типом.

"Поки даних немає, дослідження будуть проводжуватися. Є сподівання, що якщо ти вже перехворів якимось одним типом, то іншим вже не перехворієш. Але це саме про варіанти "Омікрону", - наголосила вона.

Не виключено також, що цей штам супроводжуватиме нас постійно, але поки це лише припущення, каже Мироненко, бо передбачити цього не можна.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Українці масово скаржаться на погане самопочуття: що кажуть лікарі"

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я