RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Здоров'я

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

23 березня

22 березня

21 березня

20 березня

19 березня

18 березня

16 березня

15 березня

Всі новини

Лікар назвала 4 поширені помилки, які заважають швидко одужати

Незалежно від діагнозів, які лікарі ставлять пацієнтам, успіх лікування багато в чому залежить від суворого дотримання призначень. На жаль, не всі ставляться до рекомендацій фахівців з належною увагою та відповідальністю. Гастроентеролог Євгенія Бєлінська розповіла, які помилки найчастіше заважають пацієнтам швидко одужати.

В Instagram лікар перерахувала найпопулярніші порушення призначень. "Можливо ви впізнаєте себе і зробите висновки на майбутнє", - написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/dr_belinskaya/

1 . Лікар призначив приймати препарат на 7 або 10 днів, а в упаковці – таблетки на 14 днів. Пацієнти вирішують допити все, щоб "закріпити ефект".

"Будь ласка, не робіть так. Часто схеми лікування є етапними, і лікар, коли робить призначення, враховує дію препаратів – щоб одні ліки не заважали іншим. Це важливо", - попередила гастроентеролог.

2. Отримавши призначення, пацієнт іде в аптеку і самостійно робить заміну препарату зі схожою дією.

"Добре, якщо йдеться про один препарат. У моїй практиці були випадки заміни всіх препаратів. Якщо ви хочете зробити заміну, завжди уточнюйте у лікаря. Не в інстаграмі в іншого фахівця, у знайомої чи сусідки, - пише Бєлінська. - На жаль, дія препаратів різних виробників може відрізнятися. А ще є додаткові компоненти, які теж не завжди ідентичні".

3. Пацієнти не слідкують за тим, коли приймають ліки: до, після або під час їжі.

"Це впливає на всмоктування, принцип дії, наявність побічних ефектів", – пояснює вона.

4. Пацієнти неправильно виходять із дієти.

"Вам дають дієтичні рекомендації на 14 днів, і з 15 дня ви починаєте їсти все, що бачите. Потім вам погано, ви йдете до лікаря і кажете, що лікування неефективне. Якщо вам надано рекомендації з певними обмеженнями в харчуванні, то ви повертаєтеся до звичайному раціону поступово: 1 новий продукт на день, а не ковбаса до картопля фрі та пиво, - пише гастроентеролог. - Етапний вихід з дієтичного харчування дозволить розширити раціон без загострень і шкоди для вашого шлунково-кишкового тракту".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: