RU  UA

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Здоров'я

Новини

13 червня

12 червня

11 червня

10 червня

9 червня

8 червня

7 червня

6 червня

5 червня

4 червня

3 червня

2 червня

Всі новини

Як зняти стрес та емоційну напругу: лікар дала 5 порад

Коли ми читаємо погані новини, то одразу починаємо включати емоції. Ми переживаємо, панікуємо, кидаємося з боку в бік і не знаємо, що робити. Все це негативно позначається на здоров'ї. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, як зняти стрес та напругу, а також що їсти, щоб мати "холодну голову".

1. Щоденні фізичні навантаження.

"Не нехтуйте своїм здоров'ям. Якщо до цього часу Ви ігнорували щоденні фізичні навантаження, то саме час почати: Ходити. Багато і швидко. Хто може - почати бігати. Віджиматися. Присідати. - радить Скиталінська. - Хороша фізична форма допомагає у будь-яких ситуаціях. Це загалом. Конкретно: щодня годину займайтеся. Це сильно знімає стрес та напруження, допомагає міцно спати та бути бадьорим протягом дня".

2. Їжте так, щоб мати силу та ясну голову.

  • Яйця і салат;
  • М'ясо/риба і салат;
  • Каші або грубий хліб;
  • Ягоди;
  • Зелений і чорний чай, з лимоном;
  • Кава зранку;
  • Вода;
  • Вдень жменьку горіхів.

"Якщо у вас хронічні захворювання шлунка і кишечника, то їжте те саме, тільки замість сирих овочів вживайте запечені або варені, м'ясо та рибу - у перетертому або меленому вигляді, - зазначила лікар. - Не вживайте алкоголь, він не заспокоїть, тільки погіршить роботу мозку та печінки і затуманить голову. Голова має бути ясною та холодною”.

3. Перевірте своє здоров'я та підлікуйтеся, якщо є хронічні захворювання.

"Завітайте до стоматолога, перевірте зір, серце, здайте загальний аналіз крові. В умовах стресу загострюються всі хронічні захворювання, не допускайте цього", - пояснила лікар.

4. Займіться важливими та життєво корисними заняттями.

"Запишіться на курси надання першої медичної допомоги, це дуже потрібні навички в житті, або пройдіть курси онлайн. І ще раз наголошую на фізичній підготовці: починайте день із неї", - зазначила Скиталінська.

5. І будьте спокійні, з холодною головою.

Оксана Скиталінська Фото: facebook.com/O.Skytalinska

Раніше гастроентеролог назвала п'ять основних принципів здорового харчування.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: