RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Чому випадає волосся і як його зміцнити: дієтолог дала пораду

Випадіння волосся – нормальний фізіологічний процес, якщо йдеться про втрату від 50 до 100 волосин на добу. Але трапляються випадки, коли їхня кількість значно перевищує цю цифру. Чому так відбувається і як допомогти у цій ситуації? Дієтолог Наталія Самойленко назвала основні причини випадіння волосся та розповіла, які продукти допоможуть зупинити цей процес.

"Випадіння волосся можуть бути тимчасовими, а також викликані порушенням функції щитовидної залози – гіпотиреозом або гіпертиреозом, інфекційними та аутоімунними захворюваннями. Недостатність поживних речовин також може спричинити випадіння. Екстремальні дієти з занадто низьким вмістом білка та деяких мікроелементів, таких як залізо, іноді спричиняють надмірне випадіння волосся. Вплив COVID-19, відображається на роботі багатьох органів та систем в організмі, стрес сприяє погіршенню надходження молекул кисню до волосяних фолікулів, що може призводити до випадіння волосся. З цієї ж причини жінки, що народжували, можуть помітити випадіння волосся через три місяці після народження дитини", - розповіла лікарка на сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/samoylenko_diet

Щоб запобігти випадінню волосся Наталія Самойленко рекомендує дотримуватися кількох принципів, що стосуються способу життя:

Попрацювати зі стресом. Випадіння волосся часто викликає паніку, але це стресове замкнене коло призведе до ще більшої втрати. Дайте тілу час, а волоссю – можливість відновитися протягом 6-9 місяців.

Обмежити куріння. Ця шкідлива звичка погіршує процес відновлення та зв'язує молекули кисню, блокуючи насичення волосяних фолікулів.

Збалансувати харчування. Дієтолог рекомендує включити до раціону достатню кількість білка, корисних жирів, цинку, селену, біотину, заліза та вітаміну D.

"Відмінними джерелами високоякісного білка є домашні яйця, м'ясо птиці, риба жирних сортів (бажано дикого вилову), бобові, молочні продукти. Селену багато в грибах, бразильських горіхах, морепродуктах, рибі, часнику, яйцях, фісташках, шпинаті. Цинком багаті гарбузове насіння, горіхи, яйця, бобові, молюски", - зазначила Самойленко.

Наталія Самойленко Фото: instagram.com/samoylenko_diet

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я