RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Доступно будь-кому: інструктор з фітнесу підказав, як прискорити спалювання калорій

Ніколи не чули про зворотний біг? Ця тенденція існує вже давно, але, нарешті, знову повертається до центру уваги. Біг задом наперед не може бути нормою, але про це безперечно варто замислитися (якщо ви зможете не звертати уваги на дивні погляди перехожих!).

Express.co.uk поспілкувався з інструктором з фітнесу Фіоною Хоукер, щоб дізнатися, чому вам варто спробувати біг заднім ходом.

Біг - це одна з форм вправ, яка абсолютно безкоштовна і може виконуватися будь-де, тому вона доступна практично кожному.

Якщо ви намагаєтеся схуднути, біг - ідеальна форма вправ, тому що він спалює більше калорій, ніж будь-який інший вид вправ.

За даними NHS, регулярний біг може знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет 2 типу та інсульт. Це також може покращити ваш настрій і тримати вашу вагу під контролем.

Все це вірно для звичайного бігу, але біг у зворотному напрямку, мабуть, має ще більше переваг.

Зворотний біг може здатися дивним, але інструктор з фітнесу каже, що це ефективніша форма вправ, аніж звичайний біг, і може допомогти вам скинути більше ваги, ніж біг уперед.

Фіона пояснила: "Біг назад може збільшити спалювання калорій, оскільки вимагає приблизно на 30 відсотків більше енергії, аніж біг уперед".

Ця техніка, також відома як ретро-біг, може допомогти вам скинути більше ваги, якщо ви виконуватимете її на регулярній основі.

Біг тому не тільки корисний для вашої талії, він може покращити вашу фізичну форму більше, аніж звичайний біг.

Фіона сказала: "Біг назад набагато складніше і вимагає більше зусиль для переміщення з однієї точки в іншу, що призводить до більшої м'язової активності та покращення роботи серця та легень".

"Додавання бігу назад у вашу звичайну тренувальну програму також допомагає збалансувати м'язи, особливо в чотириголовому м'язі та підколінних сухожиллях".

"Є також переваги у покращенні постави, оскільки біг назад вимагає, щоб ви бігли у більш вертикальному положенні. Також він вимагає значної координації та балансу".

Зворотний біг може бути відмінною формою реабілітації, а також може знизити ризик отримання травми.

Фіона пояснила: "Коли ви біжите назад, ви ударяєтеся об землю з меншою силою, що знижує навантаження на коліна".

Звичайно, якщо дивитися в протилежний бік від напрямку, в якому ви біжите, є проблеми.

Фіона попередила: "Щоб уникнути травм та нещасних випадків, необхідно враховувати деякі фактори, перш ніж приступати до бігу у зворотному напрямку".

Почніть з пошуку потрібної поверхні - бігова доріжка - чудове місце для початку, тому що тут немає нерівностей. Щоб удосконалити свою техніку, почніть з ходьби назад, щоб увійти у свій крок, потім тримайте своє тіло у вертикальному положенні, а руки близько та низько до тіла.

Під час бігу відштовхуйтеся від подушечки стопи і відступайте назад, але не відриваючи стопи надто далеко від землі, м'яко приземляйтеся і тримайте корпус у напрузі. Почніть з малого – ніхто не очікує, що ви пробіжіть 5 км із першої спроби.

Фіона запропонувала: "Може бути гарною ідеєю включити біг заднім ходом у розминку та затримку протягом трьох-п'яти хвилин або під час бігу, додаючи інтервали бігу у зворотному напрямку від 30 секунд до однієї хвилини за раз і поступово нарощуючи".

"Можливо, ви навіть захочете почати з компаньйоном і поперемінно бігати назад і вперед, щоб ви могли наглядати один за одним, поки вдосконалюєте техніку і знайдете впевненість".

Раніше ми також повідомляли про те, що гастроентеролог розповіла, як налагодити режим харчування.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я