RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Не можна навіть какао: Комаровський розповів про найшкідливіші напої для дітей

Кава, чай і какао шкідливо впливають на організм дитини.

Про це попередив педіатр та телеведучий Євген Комаровський.

Лікар нагадав, що у каві міститься кофеїн, який може по-різному впливати на дитячий організм. Напій збуджує нервову систему, збільшує частоту серцевих скорочень, а деяких ситуаціях - призводить до аритмії.

Крім цього, як зазначає Євген Комаровський, кофеїн має сильну сечогінну дію, і батьки не повинні бути зацікавлені в активізації сечовипускання у дітей.

У чаї також присутній кофеїн та хімічні речовини, які заважають всмоктуванню заліза. Євген Комаровський запевняє, що батьки займаються психотерапією, а не допомогою, коли дають своїм дітям "лікувальний" напій.

"Якщо пляшка чаю всього одна на день, то це нічого страшного, але якщо дитина постійно п'є солодку рідину, яка перешкоджає всмоктуванню заліза і не несе жодної користі, то навіщо дитину до цього привчати", - додав телеведучий у своєму черговому відеоблозі.

Найнешкідливішим із усього переліку напоїв є какао, що містить у собі аналог кофеїну – теобромін. Ця речовина діє на організм так само, як і кава з чаєм, але більш м'яко. Проте, Євген Комаровський попереджає, що какао може бути шкідливим через велику кількість цукру.

"Не перестарайтеся, не експериментуйте у віці до 2 років, стежте за кількістю цукру" , - підсумував педіатр.

Раніше лікар Євген Комаровський пояснив, у чому небезпека постільного режиму при застуді.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я