RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Потрібно всіляко уникати: Комаровський роз'яснив небезпеку постільного режиму при застуді

Лікар-педіатр Євген Коморовський розповів про шкоду постільного режиму при ГРВІ, і чому у сучасній медичній практиці лікарі намагаються мінімізувати післяопераційний період. Він зазначив, що за відсутності постільного режиму - менша ймовірність ускладнень.

Про це Комаровський опублікував пост у своєму Instagram-акаунті.

"При гострих респіраторних вірусних інфекціях, взагалі за будь-яких хвороб дихальних шляхів, якщо ви перебуваєте в горизонтальному положенні, то це дуже сильно впливає на обсяг дихального руху. Тобто легені у горизонтальному положенні розправляються набагато менше, дихати важче горизонтально" , - сказав лікар.

Він додав, що коли людина постійно змінює положення тіла і дихає на повні груди, ймовірність ускладнень, пов'язаних з недостатньою вентиляцією легень, набагато менша.

За словами лікаря, постільний режим потрібен лише тоді, коли немає жодних можливостей його не дотримуватися.

"Тому не дивно, що є стандартна рекомендація більшості лікарів світу, більшості сучасних лікувальних протоколів: постільного режиму треба всіляко уникати. Зверніть увагу, як зараз намагаються максимально скоротити післяопераційний період. Як відразу, чи не наступного дня або перших годинах після операції, змушують людину вставати, переміщатися, рухатися. Саме такі рекомендації дозволяють значно зменшити ймовірність ускладнень" , - зазначив Комаровський.

Раніше "Апостроф" писав, Євген Коморовський розповів, що робити, якщо дитина часто "підхоплює" віруси у дитячому садку.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я