RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Ковідні пальці та висипання на шкірі: шість ознак перенесеного "Омікрону"

"Омікрон"-штам COVID-19 викликає м'якіші симптоми порівняно з попередніми формами коронавірусу, а то й ніяк не виявляється у багатьох інфікованих. Тому британці могли не знати, що поширюють хворобу. А тим часом стали відомі шість відмітних симптомів, пов'язаних із "Омікроном".

Про них розповідає британське видання Express.

Ковидні пальці ніг

Хоча цей симптом не вказаний на сайті Британської служби охорони здоров'я, ковідні пальці ніг були відомим симптомом вірусу протягом досить тривалого часу, про нього зазвичай повідомляли ті, хто заразився попередником "Омікрону" - варіантом "Альфа".

Ковидні пальці ніг Фото: Photo Courtesy of Lindy P. Fox

Запалення губ

Оскільки симптоми "Омікрону" дедалі частіше порівнюють з грипом, не дивно, що багато хто повідомляє про потріскані або запалені губи.

Суха шкіра

Експерти Covid Skin Signs заявили, що чимало британців повідомили про суху шкіру, яку можна порівняти з екземою на шиї та грудях. Це висипання з'являється на шиї і в передній частині грудної клітки в місцях, що піддаються впливу сонячного світла. Зазвичай вона досить рожева і дуже свербляча. Вона може з'явитися будь-якої миті під час або після інфекції і зазвичай триває довго.

Пітниця

Одну з ознак порівнюють із пітницею. Це висипання зазвичай покриває невеликі ділянки, хоча може з'явитися на будь-якій ділянці тіла, зазвичай на руках, ногах і ліктях. Це висипання має нерівномірний вигляд і свербить. Воно може тривати днями та навіть тижнями.

Кропивниця

Іншою ознакою є тип висипання, яке виглядає як опуклі горбики на шкірі. Це порівнюють із кропивницею.

Висипання у стилі обмороження

Ще один симптом порівнюють із обмороженням. Це висипання викликає появу пурпурових або червоних хворобливих плям, які можуть виступати у вигляді опуклостей на шкірі. Часто молоді люди повідомляють про цей симптом, і цей стан шкіри не вважається свербінням.

Раніше "Апостроф" назвав небезпечний симптом після "Омікрону", який б'є по судинах і крові.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я