RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Б'є по судинах та крові: медик назвав небезпечний симптом після "Омікрону"

У пацієнтів, які перехворіли на "Омікрон", може розвинутися аберантна гіперкоагуляційна реакція, коли кров починає згущуватися.

Про це заявив головний науковий керівник Товариства фахівців профілактичної медицини Сергій Токарєв, повідомляє інформаційне агентство Ura.

За його словами, у пацієнта з "Омікроном" спостерігається ураження судинного ендотелію.

"При "Омікроні" у пацієнтів стала спостерігатися так звана аберантна гіперкоагуляційна відповідь, коли, незалежно від тяжкості перебігу захворювання, відбувається ураження судинного ендотелію, і кров починає згущуватися. Тобто штам на системному рівні може викликати генералізоване судинне запалення", - розповів лікар.

Він зазначив, що поки неясно, чи пов'язано це з віком, статтю або супутніми захворюваннями. Раніше подібні ускладнення спостерігалися у перехворілих на "Дельту". Однак тоді хвороба протікала складніше: з "ковідними" пневмоніями, дихальною недостатністю із критичним падінням сатурації, інтенсивною терапією.

"Все відбувалося на тлі системних запальних процесів. З "Омікроном" важких форм відносно менше, а системні порушення є", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у людей, які раніше перехворіли на коронавірус, виявили аномалії в структурі легень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я