RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Постковідний синдром: вчені заявили про тяжку патологію, яку важко виявити

У людей, які раніше перехворіли на коронавірус, виявили аномалії в структурі легень.

Відповідне дослідження провели вчені Оксфордського центру біомедичних досліджень NIHR.

За словами фахівців, частина пацієнтів з постковідним синдромом страждає на патологію легень. Зокрема, у деяких громадян було виявлено утруднення перенесення газів кров'ю.

Подібні аномалії, як йдеться в документі, проявлялися у людей, які перехворіли як на легку форму коронавірусу, так і на тяжку.

У своєму дослідженні вчені з Оксфордського центру відзначають, що зміни в організмі після коронавірусної хвороби ускладнюють надходження кисню в кров, а патологію змогли виявити лише за допомогою магнітно-резонансної томографії.

У науковому експерименті брали участь 36 добровольців, яких просили подихати сумішшю кисню з ксеноном – цей газ легко вловлюється на томографі та дозволяє відстежувати роботу внутрішніх органів.

"Це (дослідження - ред.) справді припускає, що вірус викликає якісь стійкі аномалії в мікроструктурі легень або в легеневій судинній мережі", - прокоментувала дослідження одна з учених Емілі Фрейзер.

В рамках великого експерименту, для якого фахівці планують залучити близько 400 добровольців, представники Оксфордського центру хочуть з'ясувати, наскільки часто зустрічається патологія, чим вона спричинена та які довгострокові наслідки для організму людини може мати.

Раніше ми розповідали, чим небезпечний штам коронавірусу "Омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я